Sommer eller ej

Det er åbenbart svært at få blogget på dansk, når der sker så meget mere “på verdensplan”, men en gang imellem tænker jeg da på at jeg kunne sige noget mere herinde. Som et forsøg prøver jeg også at få lavet noget mere, frem for at bruge tid på at skrive hvad jeg godt kunne tænke mig at lave! Garnproduktionen er lidt på hold fordi jeg i stedet fokuserer på maling (mere om det senere), og så venter jeg ellers på sommer, så jeg kan komme i gang med at lave noget papir.

Det nye tørrestativ er klart, men vejret er både for vådt og blæsende, og jeg har simpelthen ikke plads nok i værkstedet til at tørre det indendørs, høloftet er for støvet. Jeg ville gerne i gang med lidt større ark, der skulle have været friske planter og blomster i, men lige nu er haven temmelig farveløs hvad det sidste angår, så det bliver spændende at se hvad naturen har at byde på, hvis ellers det bliver til noget i år. Og ellers finder jeg jo nok på noget andet at putte i…

Så i mellemtiden har jeg købt et par ark håndlavet papir som skulle være præpareret til at man kan printe på det. Det kunne være spændende at arbejde med og en lidt anderledes måde at fremvise sine fotos på, hvis man kunne få det til at fungere på hjemmelavet papir!

fotopapir

Og når jeg venter på maling der tørrer, går jeg f.eks. i gang med makulatoren og samler strimler af forskellig slags til når solen lige pludselig skinner længe nok til at varme os op – har nemlig planer om at flytte papirproceduren nedenunder på gårdspladsen, så jeg ikke skal bikse med vand og våde ark op og ned af hønsestigen.

makulering

På et tidspunkt vender jeg frygteligt tilbage med væverier og andet sjovt. Der er også lige en server der skal opdateres så jeg kan få programmeringen af bloggen til at fungere 100%, men det er desværre ikke noget jeg selv evner at tage fat i på nuværende tidspunkt, og systemadmin har meget travlt.

Rytmer

Især den sidste tid med fantastisk havevejr har jeg bare lyst til at sidde stille og suge de sidste solstråler, stilheden i skumringen kun afbrudt af enkelte kragekald (og myg). Men i næste uge bliver det vist køligt igen, og så kan man jo trække indenfor med sit nørderi.

Som regel er mine dage præget af meget blandede opgaver i værkstedet, som allesammen hen ad vejen fører til en helhed, men ofte ikke er “kreative” i sig selv. Ofte er jeg måske for træt eller mangler en ide, og så er det faktisk smart at man kan lave forberedende praktiske ting, som så allerede er ordnet når man er helt vildt klar til at kaste med maling.  😉

Det kan f.eks. være (men ikke det hele på en gang):

  • Lidt oprydning når bordet er blevet fyldt af diverse materialer og aktiviteter, vask af klude som kan genbruges, langsommelig opvinding af garn på fed.
  • Fremskaffelse eller produktion af diverse redskaber som kan fremme processen, fra indkøb af nye skruer til ophængning af tørresnore, savning af genbrugsplader som lige passer til at presse vådt papir imellem eller klistre færdigt papir på til malerier,  uldkamme og ekstra tramper til en væv.
  • Opsætning af væv med søller der skal trådes til et allerede planlagt projekt, færdiggørelse af andre projekter, som f.eks. sømme der skal sys førend det kan tages i brug. (noget jeg er slem til at udskyde), opspænding af lærred på blindrammer.
  • Administrative opgaver: min kalender/projektbog skal opdateres og udbygges, regninger betales, diverse ideer skrives ned, blogindlæg planlægges! En del bloglæsning og debat bliver det også til, som regel indenfor interesseområderne.
  • Selve “produktionen” dvs. vævning, strik og spinding, der som regel er planlagt på forhånd og derfor mere er et håndværk på dette stadie. Ofte ændrer jeg på tingene undervejs, og så bliver det jo kreativt alligevel.
  • Så er der de langtidsholdbare projekter som Brændenældeklubben (medlemmer søges!) hvor jeg denne måned blot skulle bundte den sidst høstede portion og lægge på lager indtil de skal forarbejdes.
  • En gang imellem har jeg også bare brug for at sidde og læse en lille bog.

Ja, og så er der den rigtig sjove del, ideerne som vælter ind hele tiden og som jeg slet ikke kan holde trit med, billeder og farver, fotovejr tidligt om morgenen, malingsblandinger der skal afprøves, vævedesigns, materialesammensætninger, garn inspireret af et maleri, så der lige skal farves noget mere uld. Lidt skriverier bliver det også til, men det kommer I evt. til at høre mere om ved en senere lejlighed.

Det kunne være stressende hvis man føler man skal nå det hele, men jeg er blevet ret god til at bare følge den røde tråd og veksle mellem forskellige ting i perioder når det føles naturligt. En gang imellem kan jeg hygge mig med at gå og tænke på en sjov ide, som at lave en naturvideodagbog, måske laver jeg notater og skitser, men så var det egentlig dét – ideen behøver ikke gå videre end som så, men den har udfyldt en funktion som trinbræt til den næste eller fortrængt kedsomhed og balladetanker. Jeg har fundet ud af, at man ikke kan fordybe sig i sine reelle projekter alle de vågne timer, de har simpelthen brug for at stå på stand-by indimellem, simre på et lille vågeblus omme bagved for at blive møre. Så må man styre sin utålmodighed imens og lave noget helt andet.

Hvis man virkelig vil disse ting, så må man sige ja til det hele, arbejdsprocessen, de trivielle opgaver, selv pauserne. Møde op hver dag og leve det, ikke bare tænke på det eller fokusere på det færdige produkt som eneste gevinst. Det er en rejse som man ikke altid ved hvor fører hen, eller hvor lang tid den tager, så jeg prøver bare at nyde udsigten i stedet for at glo på landkortet.

 

Papirmageri

Denne gang har jeg kastet mig over kunsten at lave papir. Det er primært tykt, rustikt papir jeg er interesseret i, som kan bruges til collage, postkort, kunstbøger eller til at male på, og gerne med genbrugs- eller naturmaterialer.

Første forsøg var gamle, makulerede dokumenter, samt friske brændenældeblade og de sidste blomster fra de sorte stokroser. Jeg synes det giver liv til papiret med forskellige partikler indblandet, men det bliver spændende om de holder farven på længere sigt, de falmer meget allerede ved tørring.

Et interessant problem opstod med de sidste tyndere stykker papir (fordi papirmassen i baljen bliver tyndere), de sad simpelthen fast i viskestykket efter tørring. Heldigvis løste det sig ved at spraye med en vandforstøver bag på stoffet, så kunne stykkerne lige så let pilles af bagefter.

Der var lidt papirmasse tilovers da jeg løb tør for viskestykker at vende papiret ud på, så nu har jeg gang i en grydefuld birkeblade, som gerne skulle give en portion gult papir i morgen! For nu har jeg virkelig fået lyst til at eksperimentere videre.

Den støberamme jeg havde købt er jeg dog ikke helt tilfreds med. Dels havde jeg regnet med den var A6/postkortstørrelse, det er den også, men udvendig på rammen. Så hvert papir er kun 12×7,5 cm i stedet for 10×15. Og så synes jeg måske at den meget finmaskede silke er for længe om at si vandet fra, så nu må jeg i gang med at snedkerere. Bl. a. har jeg et gammelt myggenet som måske kunne du?

Vi har haft lidt databasevrøvl i dag, hvor bl.a. alle kommentarer er røget sig en tur. Beklager dette samt diverse genudgivelser.

Save

Billedlotteri

Bare fordi jeg har lyst, for at fejre at jeg endelig er kommet i gang med at male igen efter 25 års pause, og fordi de alligevel bor i en kedelig papkasse når de er færdige, har jeg besluttet at udlodde et af mine minimalerier /skitser /studier (20×20 cm akryl på lærred).

Konkurrencen kører på min engelske blog for at holde det lidt samlet.

Du skal blot finde navn eller nummer på det billede du ønsker dig, skrive en kommentar og så udlodder jeg en vinder om et par uger eller hvor lang tid det nu tager at finde deltagere.

weather14x

Desuden stort tillykke med fødselsdagen i dag til mor Helle.   danishdanish

Salg eller ej?

Der har været en smule forvirring omkring min forside med hhv. Galleri og Butik. “Hvorfor er der ikke priser på?” Ja, det er jo så fordi tingene i galleriet ikke var tænkt til salg, det er bare lidt forskelligt jeg synes er sjovt at vise frem. Og ups, det gule tørklæde i butikken havde sørme heller ingen pris med mindre man trykkede på køb-knappen!

På den anden side har jeg faktisk en del garn og uld liggende som jeg har farvet eller spundet og ikke rigtig finder projekter til lige med det samme, så måske jeg alligevel flytter et par af tingene over i den anden afdeling! Plads kan man jo altid bruge lidt af.

Vi begynder med lidt strømpegarn, en ældre snefarvet sag plus det nyfarvede restlager på hele 4 bundter.  😉 Klik og kig!

snowdye10  

Der er altid lidt farveblanding til overs, det plejer jeg at hælde over en tilfældig håndfuld uld, som jeg så kan more mig med at spinde med helt uforudsigeligt resultat.

autumn_roving01 dye_job02 dye_job01

Save